Linkbuilding die werkt

Linkbuilding Blog

Published May 17, 22
6 min read
Linkbuilding is een belangrijk aspect van SEO marketing. Als u nog niet gebruikt link building strategieën in uw marketing structuur, bent u mogelijk het missen van potentiële business. Met behulp van link building strategieën zal u helpen creëren van hoge kwaliteit SEO marketing campagnes die zal helpen uw bedrijf te laten bloeien. Maar, eerst moet je begrijpen wat het is en hoe het te gebruiken.

Wat is link building?

Link building is een strategie die webpagina's krijgt naar elkaar te linken door het verwerven van hyperlinks van andere websites en toe te passen op uw eigen site. Het helpt gebruikers te navigeren tussen verschillende pagina's op het internet. Ze helpen ook zoekmachines te kruipen tussen de pagina's op uw website. Er zijn verschillende manieren om links te bouwen. Maar als je er minstens één onder de knie hebt, kan het je een voorsprong geven op je concurrentie. In de Verenigde Staten is de belangstelling voor linkbuilding sinds 2005 met 43 procent toegenomen.

Hoe worden links gemaakt?

Aangezien links de crux zijn van link building, is het belangrijk om iets te weten over hun creatie. Een link tag bestaat uit vier delen, die allemaal samenwerken om de hele eenheid te creëren. Elk deel heeft een specifieke functie binnen de link: Het begin: het eerste deel van de link staat bekend als het anker. Het opent de link tag en geeft aan de zoekmachine aan dat er een link is die leidt naar iets anders dat erop volgt. Dit deel van de link wordt aangeduid met een "a". Link doorverwijsplaats: de doorverwijsplaats geeft aan naar waar de URL verwijst. Dat kan een andere webpagina, een afbeelding of een downloadbaar bestand zijn. Dit deel van de link wordt aangeduid met een "href". Als dit deel met een # begint, geeft dit aan dat de link naar een ander deel van dezelfde pagina leidt. Zichtbare tekst van de link: dit gedeelte bestaat uit een klein deel van de tekst die gebruikers op de pagina te zien krijgen als ze op de link klikken. Het onderscheidt zich vaak op een bepaalde manier van de omringende tekst. Het wordt vaak blauw en onderstreept weergegeven om aan te geven dat het een link is waarop kan worden geklikt. Sluiting: dit deel van de link geeft aan zoekmachines aan dat de link compleet is.

Hoe linkbuilding bedrijven helpt

Link building verhoogt de SEO ranking, maar het biedt ook veel voordelen voor bedrijven. Bouwt relaties op: wanneer u uw links bouwt, moet u andere bedrijven bereiken, vaak om informatie door te geven over promoties en andere activiteiten met betrekking tot uw bedrijf. Hoewel uw primaire focus voor het uitreiken is om uw link te verbeteren, zijn er ook residuele voordelen. U kunt lange termijn relaties koesteren die voor beide bedrijven voordelig is. Gastplaatsing diensten en strategieën zijn toegenomen met 112 procent in belang sinds 2005. Referral business: Sterke links kunnen zowel het verkeer naar uw site als uw ranking verbeteren. Als uw site gelinkt is aan een relevante en vaak bezochte site, kan dit ook uw verkoop stimuleren. Bovendien kunnen die verkopen gemakkelijk veranderen in terugkerende klanten, zodat u er tot ver in de toekomst de vruchten van kunt plukken. Brand building: goede link building helpt ook om uw merk te promoten. Het kan helpen om te laten zien dat u een autoriteit bent in uw vakgebied door middel van links naar relevante inhoud. Het kan ook helpen om de expertise van uw bedrijf te promoten, evenals de sterke punten van zijn goederen en diensten.

Linkbuilding Reseller

Dit betekent dat een externe link naar uw website op een andere website is geplaatst. Het maakt niet uit of deze backlink naar het hoofddomein of naar een subpagina gaat. Tegenwoordig hoor je steeds weer dat backlinks geen relevantie meer hebben - review linkbuilding strategie. Maar dit is complete onzin. Backlinks zijn nog steeds essentieel als het gaat om zoekmachine ranking.

het backlink profiel van elke website gebruiken als een indicator om deze te kunnen classificeren voor de ranking. Vereenvoudigd kun je zeggen over backlinks: Hoe meer backlinks van hoge kwaliteit er zijn naar je website, hoe hoger deze zal worden gerangschikt door de zoekmachines en hoe beter deze zal scoren in de zoekresultaten. beginnen met linkbuilding.

Gedeeltelijk blijven de details over hoe backlinks eigenlijk worden geëvalueerd nog steeds een geheim van Google. linkbuilding kosten. In principe zijn er twee verschillende soorten links: interne links enerzijds en externe links anderzijds. Interne links Een interne link is een verwijzing die verwijst van een subpagina van hetzelfde of het eigen domein naar een andere subpagina van dit domein.

Een backlink opbouwen Elke link is ingesteld in de HTML-taal en ziet er als volgt uit: : Dit attribuut wordt in HTML gebruikt om aan te geven dat het om een link gaat. De URL tussen de aanhalingstekens is de webpagina waarnaar wordt verwezen. Dit attribuut kan worden gebruikt om aan te geven dat de link in een nieuw tabblad moet worden geopend.

Der Texte zwischen diesen beiden Klammern, ist der sogenannte Ankertext, der sichtbar anklickbar ist. Zoals in het begin al gezegd: niet alle backlinks zijn hetzelfde. Er zijn talrijke factoren waaruit een goede backlink bestaat - of waaraan u een goede backlink kunt herkennen. Daarom moet u altijd nagaan waar u een backlink hebt geplaatst en waar uw backlinks vandaan komen, als ze niet door u zijn geplaatst.

Relevantie Een goede backlink moet altijd relevant zijn. Dat betekent dat het moet komen van onderwerp-gerelateerde websites. Vanuit het oogpunt van Google hebben backlinks die "relevant" zijn de voorkeur. Wat betekent dat? Laten we aannemen dat je een website over voetbal hebt. Nu krijg je twee backlinks. Eén backlink komt van een website over sport en de tweede backlink komt van een website over katten.

Linkbuilding Forum

Autoriteit De autoriteit of ook bekend als "Domain Authority" (kort: DA) is een belangrijke factor voor Google als het gaat om de beoordeling van de backlink - hoe moet je linkbuilden. Hoe hoger de waarde (0-100) van de "Domain Authority", hoe sterker de backlink. Bij de evaluatie van de autoriteit van een domein worden vele andere factoren gebruikt.In dit geval verwijst de rating gewoon naar een enkele subpagina van het betreffende domein. Natuurlijkheid Een veel gemaakte fout bij het plaatsen van backlinks is het te vaak plaatsen van onnatuurlijke ankerteksten. Dit betekent dat een backlink zo natuurlijk mogelijk moet zijn en vloeiend moet overgaan in de tekst waarin hij is geïntegreerd.

Het gevolg is dan een degradatie van het domein. Dit moet ten koste van alles worden vermeden. Voor meer informatie over ankertekst, raad ik de gedetailleerde Anchor Text Guide van Nathan Gotch aan. Verkeer Hoe meer regelmatig verkeer een website heeft waarvan u een backlink ontvangt, hoe meer "link juice" - d - Wat is linkbuilding en waarom is het belangrijk?.link power - wordt doorgegeven aan uw website. Dit betekent voor u dat de zoekmachines deze verwijzing naar uw pagina als van hogere kwaliteit zullen classificeren dan wanneer een website met zeer weinig verkeer naar u linkt. Plaatsing De juiste plaatsing van de backlink mag niet worden onderschat. Hoe prominenter de backlink op een website is geplaatst en naar uw website verwijst, hoe hoger de kwaliteit ervan wordt beoordeeld (blog linkbuilding).

Betekent de facto, dat er minder verbindingskracht aan wordt toegekend. Als de link echter relatief hoog in een artikel wordt geplaatst, krijgt hij aanzienlijk meer relevantie. Inhoud lengte Naast de plaatsing van een backlink speelt ook de lengte van de inhoud waarin de link wordt geplaatst een rol. Hoe langer de inhoud, die door Google reeds als "relevant" wordt geclassificeerd, hoe hoger de relevantie van de link binnen deze inhoud.

U moet daarom regelmatig controleren welke backlinks nieuw zijn toegevoegd en dienovereenkomstig reageren op "slechte" backlinks. Want het gebeurt ook heel vaak dat u zelf geen backlinks plaatst, maar dat iemand uw website probeert te beschadigen. Als u dergelijke links vindt, kunt u ze door Google laten verwijderen. Voor dit doel is het hulpprogramma "Links verwijderen" beschikbaar in de Google Search Console: https://www.

Handmatige Linkbuilding

Samenvattend: vanuit SEO-oogpunt moet u er altijd voor zorgen dat backlinks die naar uw pagina verwijzen natuurlijk zijn en relevant voor het onderwerp. Hoe meer "vertrouwen" een website heeft die naar uw site linkt, hoe beter voor u. De ankertekst Verder hierboven had ik het al gehad over de "ankertekst" - ook wel "anchor text" genoemd.

Enerzijds is dit de tekst die bezoekers op een website zien, en anderzijds wordt deze ankertekst ook gelezen door zoekmachines. De ankertekst moet daarom altijd uniek zijn en verband houden met de gelinkte pagina. Zie ook "natuurlijkheid". Dofollow, Nofollow, Gesponsorde & UGC Attributen Er zijn nu in totaal vier link-attributen waarmee een link kan worden voorzien: dofollow, nofollow, gesponsord en ugc (llinkbuilding voor agencies) - Zoekmachine positionering.

Hoe deze zogenaamde rel-attribuutwaarden van elkaar verschillen, wil ik hieronder kort toelichten. Het goede vooraf. Om een Dofollow link in te stellen, hoeft u meestal niets anders te doen - Zoekmachine optimalisatie bureau. Dus als de backlink niet gemarkeerd is als "Nofollow", is het automatisch een "Volg" link (bedrijfsgidsen voor linkbuilding). Met een Dofollow-link krijgt de Google-bot het signaal om de link te crawlen, d.

Ik stel u hieronder de populairste voor. Gastartikel De klassieker in backlink building is het publiceren van gastartikelen op andere relevante sites. linkbuilding vs. Met andere woorden, u gaat op zoek naar geschikte websites en vraagt of u een artikel van hoge kwaliteit kunt schrijven en publiceren dat bij het onderwerp past.

Tenslotte biedt u in deze cursus ook inhoud van hoge kwaliteit voor de lezers van de betreffende pagina. Interviews De procedure voor de interviews is vergelijkbaar met de gastartikelen. Het enige verschil is dat je hier een websitebeheerder om een interview vraagt, dat je vervolgens op je site publiceert. ahrefs linkbuilding. Hoe profiteer je hier nu van? Het is heel simpel! U biedt de geïnterviewde na de publicatie van het interview op uw website aan dat hij uw interview deelt, bijvoorbeeld in de sociale media kanalen of misschien zelfs in een kort artikel.Op die manier genereert u aandacht en kunt u hopen dat de genoemde website u ook vermeldt of naar u linkt. Opmerkingen Een populaire (en soms controversiële) methode is het plaatsen van backlinks binnen commentaren. Er zijn tal van onderwerp-gerelateerde blogs die het mogelijk maken om commentaar te geven op berichten.

Waarom zijn backlinks belangrijk?

Backlinks zijn vooral waardevol voor SEO omdat ze een "motie van vertrouwen" van de ene site naar de andere vertegenwoordigen. In wezen zijn backlinks naar uw website een signaal naar zoekmachines dat anderen instaan voor uw inhoud. Als veel sites linken naar dezelfde webpagina of website, kunnen zoekmachines afleiden dat de inhoud de moeite waard is om naar te linken, en dus ook de moeite waard is om op te duiken in een SERP. Het verdienen van deze backlinks kan dus een positief effect hebben op de rankingpositie of zoekzichtbaarheid van een site. Als u iets weet over hoe SEO werkt, zult u weten dat backlinking misschien wel het belangrijkste onderdeel is in het creëren van een uitgebreide SEO-strategie. In feite zou het opbouwen van backlinks van hoge kwaliteit de hoeksteen van elke SEO-strategie moeten zijn. Anders zal uw domein (en de specifieke URL die u probeert te ranken) niet door Google worden herkend als een gezaghebbende bron voor de zoekopdracht waarvoor u probeert te ranken. Toch roept dit de vraag op: moeten de links die je bouwt op publicaties staan die relevant zijn voor de niche waarin je actief bent? Het antwoord is dat het afhangt van de aanpak die je kiest. In eerste instantie, bij het bouwen van autoriteit links, moet je meer bezig zijn met het opbouwen van uw algemene site autoriteit. Dus, als uw site heeft slechts een paar lage kwaliteit of spammy backlinks, moet je meer bezig zijn met het opbouwen van uw totale site autoriteit en gaan voor links met de hoogst mogelijke autoriteit. Zie dit als het bouwen van een goede fundering; zonder een goede structuur op zijn plaats, zult u niet in staat zijn om uw aanwezigheid in de zoekmachines op te bouwen.

Backlinks verdienen en geven

Het verdienen van backlinks is een essentieel onderdeel van off-site SEO. Het proces van het verkrijgen van deze links staat bekend als link earning of link building. Sommige backlinks zijn inherent waardevoller dan andere. Gevolgde backlinks van betrouwbare, populaire, hoge-authenticiteit sites worden beschouwd als de meest wenselijke backlinks te verdienen, terwijl backlinks van lage-authenticiteit, potentieel spammy sites zijn meestal aan de andere kant van het spectrum. Of een link al dan niet wordt gevolgd (d.w.z. of een site-eigenaar zoekmachines specifiek instrueert om link equity wel of niet door te geven) is zeker relevant, maar onderschat de waarde van nofollow links niet helemaal. Zelfs alleen al vermeld worden op websites van hoge kwaliteit kan uw merk een boost geven. Net zoals sommige backlinks die u verdient waardevoller zijn dan andere, verschillen links die u naar andere sites maakt ook in waarde. Wanneer u naar een externe site linkt, kunnen de keuzes die u maakt met betrekking tot de pagina waarvandaan u linkt (de pagina-autoriteit, inhoud, toegankelijkheid voor zoekmachines, enzovoort), de ankertekst die u gebruikt, of u ervoor kiest de link te volgen of te nofollowen, en alle andere metatags die aan de linkpagina zijn gekoppeld, een grote impact hebben op de waarde die u toekent.

Concurrerend backlink onderzoek

Backlinks verdienen kan tijdrovend zijn. Nieuwe sites of sites die hun keyword footprint uitbreiden kunnen het moeilijk vinden om te weten waar te beginnen als het gaat om linkbuilding. Dat is waar concurrerende backlink onderzoek om de hoek komt kijken: Door het onderzoeken van het backlink profiel (de verzameling van pagina's en domeinen die linken naar een website) naar een concurrent die al goed rankt voor uw doel zoekwoorden, kunt u inzicht krijgen over de linkbuilding die hen kan hebben geholpen. Een backlink-tool zoals Link Explorer kan u helpen deze links te ontdekken, zodat u zich op deze domeinen kunt richten in uw eigen linkbuilding-campagnes.
Bedrijfsfilm laten maken?
Vraag info aan DAS Media
T  +32 (0)56 603 606

Navigation

Home

Latest Posts

Ns Beveiliging

Published Sep 02, 22
10 min read

Wat Zijn Backlinks En Waarom Heb Je Ze Nodig?

Published May 18, 22
7 min read

Backlinks Kopen Kwaliteit & Snel Geleverd

Published May 18, 22
7 min read